2018’in en iyileri

MDN İstanbul

Sadece 10 yıl önce, dünya ekonomisi ‘Büyük Buhran’dan bu yana en kötü ekonomik krize girdi.
On yıl ne kadar da çok şey değiştiriyor!
Gemi yapımcıları 11 yıl önceki yeni yapım sayısını yakalayamasa da tasarım ve teknoloji önemli ölçüde ilerledi. Yaşanan küresel krize rağmen ilerlemesini devam ettiren yat sektöründe, geçen yılın göze çarpan en iyi yeni inşaları, en iyi tasarımları ve en etkileyici teknolojilerini sizler için derledik.
En İyi Yeni Motoryat | 80 metre+
Oceanco/Dar (Francisco Martinez)

90 metrelik Oceanco Dar, geleneksel beyaz süper yatlardan kesinlikle farklı. DeBasto Design’ın dış cephesi ile Dar, benzeri görülmemiş bir cam kullanımıyla karakterize olan agresif bir profile sahip. Cam, geminin hemen her yerinden geniş görüşlü yenilikçi bir düzen sağlıyor. Nuvolari Lenard’ın İç Tasarım Bölümü Başkanı Valentina Zannier’in iç mekân tasarımı, bir doğa temasını izliyor. Mobilyaların her detayı, yüksek düzeyde tasarım, sanat ve zanaatkârlık ile uygulanmış.

Tankoa/Solo

En İyi Yeni Motoryat | 50-80 metre
Tankoa/Solo

Margherita Casprini ile işbirliğiyle Francesco Paszkowski tarafından tasarlanan ve inşa edilen Tankoa yapımı 72 metrelik Solo, 2015 yılında piyasaya sürülen 69 metrelik Suerte’nin yeni neslidir. Solo, 162 bin litre yakıt kapasitesine ve 12,5 knot hızla tahmini 6 bin deniz mili menzile sahip. Uzun su hattı ile en yüksek 17,5 knot hıza ulaşabilir. Ana motorlar, üreticiye göre emisyonları önemli ölçüde azaltan Eco Spray SCR ile donatılmış. Yat ayrıca, kaptanın emisyonları minimumda tutmak için hızı ayarlamasına izin veren bir karbon monoksit izleme sistemi ile de donatılmış.

Flying Dagger

En İyi Yeni Motoryat | 30-50 metre
Rossinavi/Flying Dagger

Rossinavi’nin 49 metrelik “Flying Dagger”ı Team for Design/Enrico Gobbi tarafından yapılan dış tasarımıyla sportif ve hızlı. Su jeti itmesiyle 31 knot maksimum hıza ulaşabiliyor ve seyir hızı 25 knot. Tekneyi az titreşimle sessiz hale getirebilmek için çok araştırma yapılmış. Lazzarini Pickering’in modern iç mekânı aydınlık, minimalist ve sanatsal olarak iyi donanımlı. Roma merkezli tasarımcılara göre, iç mekân tasarımı her köşeden su hissi vermek için geliştirildi.

Pearl 95

En İyi Yeni Motoryat | 20-30 metre
Pearl 95

Pearl Yachts büyük tekne pazarına doğru ilerliyor ve bu tekneyle 29 metrelik eşiğe ulaştı. Dixon Yacht Design (dış mekân) ve Kelly Hoppen (iç mekân) tarafından tasarlanan bu yenilikçi yat; plaj, balkonlar ve lüks iç mekanlar gibi çok daha büyük yatlarda bulunan birçok özelliği bir araya getiriyor. Ana salonun yanında tabandan tavana kadar açılan yan kapılar bulunuyor. Her yönüyle iyi görünümlü ve pratik olan bu yatta 10 kişilik misafir ve beş kişilik mürettebat konaklama alanı bulunuyor.

Stella di Mare

En iyi Explorer Yat
CBI Navi / Stella di Mare

CBI Navi’nin yeni uzun menzilli explorer yatı her yaştan konuklar için uyumluluğuyla geniş bir aile için inşa edilmiş. Teknede gençler için çizgi roman ve çizgi film tasarımları ile dekore edilen bir alan, büyükbaba için de 800 şişe kapasiteli bir şarap mahzeni var. Bu 39 metrelik teknenin dış tasarımı HydroTec’ten Sergio Cutolo’nun, iç tasarımı Fossati Design Bureau’dan.
Beş lüks kamarada 14 misafir konaklayabilir. Tahrik, bir çift 1000 beygir gücünde Caterpillar C32 Acert dizel olup, maksimum 14 knot hıza ve 10,5 knot’ta maksimum 6,900 deniz mili seyir mesafesine sahip.

Galeon 2

Ayrıcalıklı Tekneler
Galeon 650 Skydeck

Galeon 650 Skydeck, alan, hacim ve işlevsellik açısından yenilikçi bir yattır. Kokpit, korunarak yemek için elektrikli bir gölgelik oluşturulmuş. Ayrıca her tarafta 6 metrelik bir balkon ile bir hidrolik yüzme platformu var. Cam sunrooflu üst güvertede üç gözlem sandalyesi ve bir güneşlenme alanı bulunuyor. Ön güvertede oldukça ergonomik hareketli kanepeler ve bir masa dikkat çekiyor.

Vijonara

En İyi Süper Yelkenli
Pendennis/Vijonara

Deneyimli kullanıcılar için tasarlanan ve inşa edilen 39 metrelik alüminyum gövdeli Vijonara, Andre Hoek’in Truly Classic 128 serisindeki ikinci yattır. Vijonara, açık plan, çalışma odalı bir lüks kamarayı da içeren bir güverte düzeni ile özelleştirilmiş. Hermès, yat için özel sipariş tesisat ve mobilyalar yarattı. Yelkenlerin performansı için, asimetrik spinnaker benzeri bir cıvadrası bulunuyor.

Bunu Paylaşın