ASELSAN, Latin Amerika’da ofis açtı

MDN İstanbul

ASELSAN’ın Latin Amerika’da uzun dönemli büyüme stratejisi ve ihracat potansiyeline katkı amacıyla kurduğu yeni ofisi Şili’nin başkenti Santiago’da faaliyetlerine başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ihracat vizyonu doğrultusunda ASELSAN Santiago Ofisi’nin açılması dolayısıyla düzenlenen törene, Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye’nin Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz ve diğer yetkililer katıldı.

Ofisin, ASELSAN’ın Latin Amerika’daki uzun dönemli büyüme stratejisine ve ihracat potansiyeline katkı sağlaması hedefleniyor.

“Şimdi daha büyük atılımlar için iş birliğimizi genişletmek istiyoruz”

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol Şili’de çok önemli projelere imza atıldığını belirterek, “Şili’ye tank modernizasyonu konusunda kattığımız değerle ASELSAN güvenini sunduk. Şimdi daha büyük atılımlar için iş birliğimizi genişletmek istiyoruz. Bu nedenle ülkemizden binlerce kilometre uzaklıktaki Şili’de bir taraftan önemli oyuncuları buluşturan FIDAE Fuarı’nda ürünlerimizi sergilerken diğer taraftan Santiago Ofisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. FIDAE Fuarı bizim için, Latin Amerika bölgesindeki kullanıcılarla etkileşim kurabileceğimiz ve yeni iş birliği görüşmeleri gerçekleştirebileceğimiz önemli bir platform oldu” ifadelerini kullandı.

Latin Amerika’daki ilk yerel ofis

Akyol, Latin Amerika kıtasında ilk yerel ofisin Santiago’da açıldığı bilgisini vererek, bunun ASELSAN’ın bölgedeki varlığını güçlendirmesi yolunda stratejik bir hamleyi temsil ettiğini bildirdi.

Ofisin bölgedeki faaliyetler için merkez görevi üstleneceğini vurgulayan Akyol:

“‘ASELSAN Latin America’ adı verilen yerel iştirakimiz, bölgede fiziksel olarak da var olmamızı sağlayarak, buradaki iş ortaklarımıza erişimimizi güçlendirecek. Yerel düzeydeki varlığımız, ASELSAN’ın bölgenin savunma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kararlılığını da gözler önüne seriyor. Santiago, Latin Amerika’daki faaliyetlerimiz açısından bir merkez görevi üstleniyor. Santiago Ofisimiz, ASELSAN’ın Latin Amerika’daki varlığını genişletmesi ve bölgede savunma sektöründeki fırsatların değerlendirilmesi anlamında önemli bir eşik atladığımız anlamına geliyor. Bu stratejik hamlenin faaliyetlerimizi olumlu yönde etkileyerek Latin Amerika kıtasında uzun dönemli büyüme ve başarımıza katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. ASELSAN Santiago Ofisimiz ile Latin Amerika ülkelerinin savunma yatırımlarından daha fazla pay alacağız.”

TRT Haber

Bunu Paylaşın