Zhonggu Logistics filosunu ikiye katlıyor

MDN İstanbul

Çin merkezli lojistik şirketi Zhonggu Logistics, konteyner hizmet kapasitesini artırmak için filosunu ikiye katlıyor.

Şirket, Çin’deki tersanelerden 2021 yılında sipariş ettiği 18 konteyner gemisinin ilkini Ekim ayında teslim almıştı. Kalan 17 gemiyi ise aralık ayı itibarıyla aydan aya kademeli olarak hizmete alacak. 18 geminin tamamı teslim edildiğindeyse filosunu ikiye katlamış olacak.

Çin’deki yerel pazara hizmet veren ve bu konuda uzmanlaşan Zhonggu Logistics, hizmet ağını uluslararası pazara genişletmiş durumda. Şirket, Güneydoğu Asya bölgesine hizmet veren dört sahipli gemi işletiyor.

İlginizi çekebilir:    Yarınların Anlaşması RCEP ve Moldova

Çin’in başına çektiği 15 Asya ülkesi arasında imzalanan Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) Anlaşması sonrası konteyner taşımacılığı endüstrisinde yeni fırsatlar ortaya çıkarken pek çok yeni ticaret ve nakliye talebi oluştu.

Yeni inşaların konuşlandırılması, küresel konteyner taşımacılığı pazarlarının iki yıllık benzeri görülmemiş bir artışın ardından baskı altına girdiği bir zamanda gerçekleşti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın