Yüzmede 19 yıl sonra gelen başarı

MDN İstanbul

Emre Sakçı yüzme başarısıyla, 19 yıl sonra madalya sevinci yaşattı.
Emre Sakçı, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda erkekler 50 metre kurbağalamada Türkiye’ye ilk madalyayı kazandırdı. İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen organizasyonda erkekler 50 metre kurbağalama yüzme kategorisinde yarışan Emre Sakçı, yarı finalde 26,07’lik derecesiyle 5’inci olarak finale çıkarak, 25,82’lik derecesiyle Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya elde etti.

Emre Sakçı bu başarısıyla, 19 yıl sonra madalya sevinci yaşattı.

Yarışı 25,51’lik derecesiyle Rus sporcu Vladimir Morozov ilk sırada tamamlayarak altın madalya kazandı. Hollandalı yüzücü Arno Kamminga da 25,84’lük derecesiyle üçüncü olarak bronz madalya aldı.

2018 Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası’nda kurbağalamada finale yüzen ilk Türk sporcu unvanını elde eden Emre Sakçı, madalya kazanan 6’ncı Türk yüzücü oldu. Derya Büyükuncu’dan sonra yüzmede madalya alan ikinci erkek yüzücü olan Emre, havuzda kazandığımız ikinci gümüş madalyayı getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Emre Sakçı için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi, “İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre Kurbağalama Finalinde 25,82’lik derecesi ile gümüş madalya kazanan Emre Sakçı’yı kutluyorum. Ülkemize bu alandaki ilk madalyamızı kazandıran Emre’nin başarısında emeği geçenleri de tebrik ediyor, milli sporcumuzun başarılarının devamını diliyorum.”

Emre Sakçı kimdir?
Emre Sakçı 15 Kasım 1997 doğumlu Milli yüzücüdür.
2005 yılında ilk kez Ege Üniversitesi Yüzme Kulübü’nde lisanslı yüzücü olarak yüzme kariyerine başlayan Emre Sakçı; 2010 yılında Ege Üniversitesi Yüzme Kulübü’nün sadece amatör yüzücülerle devam etmek istemesi nedeni ile Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer oldu.
Halen İzmir’de yaşayan Emre Sakçı; 50 metre serbest, 50-100 metre kurbağalama, 4×100 serbest ve 4×100 karışık kategorilerinde Türkiye rekorlarının sahibidir.
Milli yüzücü Emre Sakçı, Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası 50 metre kurbağalamada gümüş madalya alarak Türkiye’ye bu alandaki ilk madalyasını kazandırdı.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın