Yeni yılın süper yatları

MDN İstanbul

Nord
İnşasına başlanan ve 2021 yılında tamamlanması beklenen en büyük ve en dikkat çekici yatları MarineDeal News okuyucuları için derledik.

Nord
Lürssen tarafından inşası sürdürülen 142 metrelik Nord, 2021’in ilk aylarında teslim edilecek. Bittiğinde dünyanın en büyük 10’uncu yatı olacak geminin tasarımı İtalyan Nuvolari Lenard’a ait. İçinde spor salonu ve dalış merkezi gibi ultra lüks özellikler barındıracak olan süper yat 6 katlı olacak. Gemide ayrıca alt güverte, yüzme havuzu ve iki adet helikopter pisti de bulunacak.

Project 1601
Lürssen tarafından inşası sürdürülen 90 metre uzunluğundaki Project 1601’in tasarımını Espen Øino üstlendi. Süper yatın avlu tasarımında düzlemsel yüzeyler, düz çizgiler ve açılı köşeler hâkim. Geminin iç mimari tasarımlarını ise Doelker & Voges oluşturdu.

Project Black Shark
Nobiskrug tarafından inşasına devam edilen 77 metrelik süper yat, Winch Design tasarımı dikkat çekici bir ters yay görünümüne sahip. Gemi tamamlandığında köpek balığı derisini taklit etmek adına siyah mat renge boyanacak. Bu görünüm için ayrıca, köpek balığı yüzgecine benzeyen özel direkler de tasarlandı. İç mimari tasarımları Sinot Exclusive Yacht Design’a ait olan Black Shark’ın konaklama düzeninin nasıl olacağı ise henüz bilinmiyor.

Boardwalk
Feadship tarafından inşası sürdürülen 71 metre uzunluğundaki Boardwalk, De Voogt Naval Architects tarafından tasarlandı. Çelik gövdesi ve alüminyum üst güvertesi bulunan geminin donatım işlemleri Aralık 2019’dan beri devam ediyor.

Majesty 175
Gulf Craft’ın, inşasına 2017’de başladığı 53,34 metrelik amiral gemisi Majesty 175, kısa süre önce suya indirildi. İç mekânı Cristiano Gatto tarafından tasarlanan 740 GT’lik süper yatın biri ana olmak üzere toplamda 5 güvertesi, spor salonu ve asansörü bulunuyor. Gemide, üst güvertesinde yer alan özel süiti ve ana güvertedeki VIP konaklama imkânları sunulan 7 kabinde 14 kişi ağırlanabiliyor. Ön güvertesinde yüzme havuzu bulunan süper yatın kıç tarafında ise bir beach clup yer alıyor.

Amels Custom
Amels’in şimdiye kadar inşa ettiği en büyük süper yat olan gemi, Espen Øino tarafından tasarlandı. François Zuretti’nin iç mimarisini üstlendiği 2,850 GT süper yatın ön güvertesinde bir spa havuzu ve geniş güneşlenme bölümlerinin de dâhil olduğu pek çok açık alanda dinlenme imkânı sunuluyor.

Project Phi
Royal Huisman tarafından inşasına devam edilen 55 metrelik süper yatın dış tasarımını Cor D Rover, deniz mühendisliği kısımlarını ise Van Oossanen Naval Architects yürütüyor. İç mimari tasarımını Lawson Robb’un üstlendiği 500 GT gemi 12 konuk ve 11 personeli ağırlayabilecek.

Oceanco Y719
Oceanco Yachts’ın inşasını sürdürdüğü Y719 projesi, 117 metrelik uzunluğuyla bittiğinde Tersane’nin inşa ettiği en bük yat olacak. Süper yatın detayları hakkında şu ana kadar pek fazla detay açıklanmasa da çelik gövdesi, alüminyum üst güvertesi ve 5 adet arka güvertesinin bulunduğu biliniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın