Union Maritime’ın rüzgâr destekli yeni tankerleri

MDN Editör

İngiltere merkezli Union Maritime, yeni LR2 tankerlerinden ikisi için sert kanatlı yelken sipariş etti

Şimdiye kadar rüzgâr destekli tahrik uygulamalarının çoğu bulker ve daha küçük gemi segmentlerinde gerçekleşti, ancak sektörde karbonsuzlaştırmaya katkıda bulunacak yakın vadeli teknolojiler bulmaya yönelik ilgi giderek artıyor.


Çin’deki Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) tersanesinde inşa edilmekte olan yeni tankerlerin her birinde BAR Technologies tarafından geliştirilen ve sektördeki “en çevreci ve en verimli uzun menzilli tankerler” olarak lanse edilen üç WindWing bulunacak.

BAR, sert yelkenlerin tipik küresel rotalarda kanat başına günde 1,5 tona kadar yakıt ve yaklaşık 5 ton CO2 tasarrufu sağlama potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

Union Maritime’a göre gemiler Temmuz ve Kasım 2025’te teslim edilecek ve gemi inşa programı kapsamında toplam altı adet LR2 tankerin yanı sıra iki adet MR (49.000 dwt) sipariş edilmiş durumda. LR2 tankerlerinin her biri 114.000 dwt olacak ve Çin’den gelecek ilk iki tankerin her biri üç rijit yelkenle donatılacak. BAR, WindWings’in rüzgar koşullarına, gemi hızına ve rotasına göre sert yelkenleri geminin hızından ödün vermeden ayarlayan bir rota optimizasyon sistemi ile birlikte çalıştığını açıklıyor.

Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın