Uluslararası emniyet kodu tamam

MDN İstanbul

Denizcilik Müsteşarlığı’nca hazırlanan  Uluslararası Emniyet Yönetimi Kodu’nun Türk Bayraklı Gemilere ve İşletmecilerine  Uygulanmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yönetmelik, “Türk bayraklı gemi ve deniz araçları ile işletmecilerinin Uluslararası Emniyet Yönetimi Kodu’na uymasının sağlanması, gemi ve deniz araçlarından kaynaklanan kirlenmeyi önleme, gemilerin emniyetli olarak  işletilmesi ve yönetilmesi için işletmeciler tarafından işletmeci ve gemi  tabanlı Emniyet Yönetimi Sistemi’nin kurulması, uygulanması ve uygun şekilde  sürdürülmesi ve bunların idare tarafından kontrollerinin yapılması” ile ilgili  usul ve esasları belirliyor.
Uluslararası sefer yapan Türk bayraklı yüksek süratli yolcu gemileri  dahil tüm yolcu gemileri, uluslararası sefer yapan Türk bayraklı 500 groston ve üzeri tonajdaki yüksek süratli yük gemileri dahil petrol tankerleri, kimyasal  tankerler, gaz taşıyıcılar, dökme yük gemileri ve diğer tüm yük gemileri; uluslararası sefer yapan Türk bayraklı 500 groston ve üzeri tonajdaki hareketli açık deniz sondaj ünitesi cinsinden olan deniz araçları; ulusal sefer yapan hat iznine sahip yolcu gemileri; bu gemilerin işletmecileri, atanmış kişileri,  yetkilendirilmiş kuruluşları ve kendilerine yetki, görev ve sorumluluk verilmiş  diğer kurum ve kuruluşlar, iş ve işlemler bu yönetmelik kapsamında değerlendirilecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gemileri, ticari maksat ile kullanılmayan  devlet gemileri ve balıkçı gemileri ile ilgili iş ve işlemler bu yönetmelik  kapsamında olmayacak.
Emniyet Yönetimi Sistemi denizde emniyeti sağlamayı, yaralanma ve can kaybı ile başta çevreye, deniz ortamına veya mala gelecek zararların önlenmesini amaçlıyor. Emniyet Yönetimi Sistemi işletmeci organizasyonun herhangi bir zamanda gemileri ilgilendiren tehlike, kaza ve acil durumlara müdahale  edebilmesini sağlayan tedbirleri içerecek.
Her işletmeci kuralları yönetmelikte belirlenen Emniyet Yönetimi Sistemi’ne göre  oluşturacak ve uygulayacak. İşletmeci geminin emniyetini izlemekten ve gemi  operasyonları için yeterli sahil kaynağı sağlamaktan sorumlu olan, gemi ile işletmeci arasında bir bağ oluşturmak için üst düzey yetkililer de dahil olmak  üzere işletmecinin tüm yönetim seviyeleri ile doğrudan temas kurabilen bir kişi (Designated Person Ashore-DPA) atayacak.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın