Ukrayna limanlarına Rus saldırıları devam ediyor

MDN İstanbul

Moskova’nın, Ukrayna’nın Karadeniz limanlarına giden gemilerinin askerî hedef olarak kabul edilebileceğini açıklamasının ardından, Rusya’nın Ukrayna liman bölgelerine yönelik hava saldırılarının perşembe günü de devam ettiği bildirildi.

Rusya’nın, Ukrayna tahıllarının küresel sevkiyatını koruyan Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesiyle ilgili endişeler artarken, Mykolaiv ve Odesa bölgelerindeki yetkililer saldırılarda yaklaşık 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

İlginizi çekebilir

Rusya: Odessa bölgesine misilleme saldırısı yaptık

Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’nı uzatmaması küresel gıda arzı için tehdidi oluştururken, Ukrayna Çarşamba günü Karadeniz’e komşu bir ülke olan Romanya üzerinden geçici bir nakliye yolu kurduğunu söyledi.

Ukrayna’nın Güney Askerî Komutanlığı, Rusya’nın Odesa’nın liman altyapısını vurmak amacıyla uçak gemilerini etkisiz hale getirmek için tasarlanmış Kh-22 de dahil olmak üzere süpersonik füzeler kullandığını söyledi.

“Rusya, Ukrayna limanlarının yakınlarına ek deniz mayınları döşüyor” iddiası

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy dün gece yaptığı konuşmada, “Saldırıya uğrayan limanlarda yaklaşık bir milyon ton gıda depolanmışt. Afrika ve Asya’daki tüketici ülkelere zaten teslim edilmiş olması gereken miktar tam olarak bu. Bu gece, Rus teröründen en çok zarar gören limanda, Çin’e gönderilmek üzere 60 bin ton tarım ürünü depolanmıştı” açıklamalarında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adam Hodge ise Rusya’nın, Karadeniz’de sivil gemilere yönelik herhangi bir saldırıyı haklı çıkarmak ve bu saldırılar için Ukrayna’yı suçlamak için koordineli bir çaba içinde olduğunu ifade ederken Rusya’nın Ukrayna limanlarının yakınlarına ek deniz mayınları döşediğini bilgilerine sahip olduğunu söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın