ABD ve Zelensky’den Rusya’nın Tahıl Anlaşması kararına tepki

MDN İstanbul

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’nın Tahıl Anlaşması’nı askıya almasının gıda güvenliğini kötüleştireceğini ifade ederken Zelensky, Ukrayna’nın Rusya’nın desteği olmadan tahıl ihracatına devam edebileceğini öne sürdü

Beyaz Saray, Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’nı askıya almasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Rus tarafının bu kararının gıda güvenliğini kötüleştireceği ve milyonların bundan zarar göreceği vurgulandı. Moskova’ya acilen kararı geri alma çağrısı yapıldı.

İlginizi çekebilir:

Kremlin: Tahıl Koridoru Anlaşması sona erdi

Zelensky: Tahıl sevkiyatına devam etmeye hazırız

Ukrayna Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü Sergiy Nykyforov ise, “Karadeniz koridorunu kullanabilmek için her şeyi yapmalıyız” derken Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Ukrayna’nın Rusya’nın desteği olmadan tahıl ihracatına devam edebileceğini öne sürdü. 

Zelensky, “Korkmuyoruz. Gemi sahibi firmalar bize ulaştı. Ukrayna gemileri çıkarsa ve Türkiye geçmelerine izin verirse tahıl sevkiyatına devam etmeye hazır olduklarını söylediler” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın