Turkon Line’dan bir ilk: Beş yakıt tipi ile çalışan gemi siparişi

MDN Editör

Turkon Line, Türkiye’de ilk kez 5 yakıt tipi ile çalışacak gemi siparişi vererek müşteri ilişkilerinden operasyonun sonuna kadar tüm süreçlerdeki hizmet kalitesini yükseltecek önemli bir yatırıma imza attı.

İki adet 4.012 TEU’luk tam konteyner gemi siparişi veren Turkon, kapasitesinde artış sağladı. Grup şirketi Sedef Tersanesi tarafından yapılacak gemilerin birincisinin sac kesim töreni ise dün gerçekleştirildi. Törene Turkon Line CEO’su Onur Alkın Kalkavan, Sedef Tersanesi Genel Müdürü Erkan Mete, üst düzey yöneticiler ve Tersane çalışanları katıldı.

Daha az yakıt tüketip daha fazla yük taşıyabilecek gemiler

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Turkon Line CEO’su Onur Alkın Kalkavan, “Çevre dostu ve beş yakıt tipi ile (LNG -Liquid Natural Gas, MGO -Marine Gas Oil, HFO -Heavy Fuel Oil, VLSFO -Very Low Sulfur Fuel Oil, ULSFO  -Ultra Low Sulfur Fuel Oil) çalışabilecek şekilde dizayn edilen gemilerle birlikte Turkon Line’ın kapasitesi yüzde 50 artacaktır. Eco-ship olarak tanımlanan, daha az yakıt tüketip daha fazla yük taşıyabilecek özellikte olan bu gemiler, Türkiye’de inşa edilen 5 yakıt tipi ile çalışan ilk gemiler olacak.



Müşteri odaklı hizmet kalitemizi daha da üst seviyeye taşımak adına bu yatırımımızı hayata geçirdik. Kuruluşumuzdan bugüne kadar benimsemiş olduğumuz çevre politikaları ile doğal kaynakların kullanımını ve kirliliğin önlenmesini gözetiyoruz. Bu doğrultuda yeni gemilerimizin de yüzde yüz çevre dostu olarak sürdürülebilir gelişmeye hizmet edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın