Türk Loydu, IACS üyesi oldu

MDN İstanbul

IACS, Türk Loydu’nun yeni üyesi olduğunu duyurdu

IACS’ın resmî web sitesinden yaptığı duyuruda Türk Loydu web sitesinde tanımlanabilen bazı gemiler hariç, tüm Türk Loydu filosunun IACS kriterlerine tam uyumlu olduğu bilgisi verildi. IACS Üyelik kriterlerine göre söz konusu bazı gemiler de ya 3 yıl içinde tam uyumlu hâle gelecek ya da bu sürenin ardından Türk Loydu tarafından klasmanın kaldırılması gerekecek.

Bu süre zarfında Türk Loydu’nun statüsü, IACS’de oy hakkı bulunmayan ancak aynı minimum kalite standartlarını karşılayan ve tüm IACS çalışma gruplarına eşit katılım hakkına sahip bir üye statüsünde olacak.

Türk Loydu’nun IACS üyeliğine kabul edilmesi, klasmanı altındaki gemilerin IACS’in ihtimamlı Quality System Certification Scheme (QSCS)’inin gözetiminde olacağı anlamına geldiği için deniz güvenliğinde önemli bir gelişme oldu.

IACS Başkanı Nick Brown, Türk Loydu’nun IACS üyelerinden beklenen standartlara bağlılığı sayesinde kuruluşa üye olduğunu görmekten memnun olduğunu ve yeni yakıtlara ve teknolojilere geçiş sürecinde olan sektörde, karşılaşacakları zorluklarla beraber başa çıkabileceklerini ekledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın