Tersan, en büyük balıkçı gemisini suya indirdi

MDN İstanbul

Rusya’nın Russian Fishery firması için inşa edilen “Vladimir Limanov” isimli fabrika balıkçı gemisi, bugün Tersan’ın Yalova Altınova’da bulunan tersanesinde suya indirildi.

Günde 500 ton balık tutma ve işleme kapasitesi ile alanında dünyanın en büyüğü olan Vladimir Limanov, 108 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğinde.

Kaydırılarak suya indirilen Vladimir Limanov, hiçbir atık bırakmadan 500 ton balığı gemide işleyebilen en modern ekipmanlarla donatılmış türünün en iyi gemisi olma özelliğine sahip.

Tersan, İstanbul ve Yalova’daki iki tersanesinde yaklaşık 3 bin 200 kişiyi istihdam eden ve 70’den fazla gemi inşa etmiş Türkiye’nin en büyük yeni inşa tersanelerinden biridir. Tersane, özellikle Kuzey Avrupa’dan olmak üzere uluslararası müşterileri için teknolojik açıdan son donanımlara sahip açık deniz, balıkçılık ve diğer gemi türlerinin inşasında uzmanlaşmıştır. LNG ve batarya ile çalışan gemiler ve katma değeri yüksek olan çeşitli tür ve büyüklükteki niş gemilerin üretiminde önemli bir deneyim kazanan Tersane, üst üste 6 kez olmak üzere en son 2018 yılında Türkiye Gemi ve Yat sektörü ihracat birincisi olarak ödüllendirildi.

Bunu Paylaşın