Tersan, Norveç’e yeni bir balıkçı gemisi inşa edecek

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi ve Østerfjord AS, 67 metre uzunluğunda NB1098 Olta tipi Fabrika Balıkçı gemisi için sözleşme imzaladı.

Marinteknikk tarafından tasarlanan ve Tersan Tersanesi tarafından üretilecek Hibrit gemi Atlantic’te balıkçılık faaliyetleri yürütecek. Gelişmiş balıkçılık teknolojileri ile donatılacak gemi farklı balık yakalama sistemlerini bünyesinde barındıracak. 67 metre uzunluğunda ve 14,6 metre genişliğindeki geminin çelik kesimine 2020 yılı başında başlanması, teslimatın ise 2021 yılı ortalarında yapılması planlanıyor.

Tersan Tersanesi İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Şakir Erdoğan geminin üreticisi olarak ödüllendirilmekten son derece gururlu ve mutlu olduklarını dile getirerek, “Tersan olarak hepimiz bu önemli gemiyi tecrübelerimiz arasına katacak olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Bu heyecanı canlı tutmak ve bütün beklentileri en üst seviyede karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ayrıca bu projenin Norveç’in büyük balıkçılık firmaları arasında yer alan Østerfjord AS ile uzun soluklu işbirliğimizin temeli olacağını umuyoruz. Teknolojik açıdan donanımlı birçok gemi teslim ettiğimiz Norveç pazarındaki konumumuzu bu siparişle daha da pekiştirmiş olacağız. Bugünden itibaren, bu balıkçı gemisinin söz verilen zaman ve bütçede; 2021 ortasında başarılı bir şekilde teslim edilmesi için heyecanla çalışacağız” dedi.

Tersan, İstanbul ve Yalova’daki iki tersanesinde yaklaşık 3 bin 200 kişiyi istihdam eden ve 70’den fazla gemi inşa etmiş Türkiye’nin en büyük yeni inşa tersanelerinden biridir. Tersane, özellikle Kuzey Avrupa’dan olmak üzere uluslararası müşterileri için teknolojik açıdan son donanımlara sahip açık deniz, balıkçılık ve diğer gemi türlerinin inşasında uzmanlaşmıştır. LNG ve batarya ile çalışan gemiler ve katma değeri yüksek olan çeşitli tür ve büyüklükteki niş gemilerin üretiminde önemli bir deneyim kazanan Tersane, üst üste 6 kez olmak üzere en son 2018 yılında Türkiye Gemi ve Yat sektörü ihracat birincisi olarak ödüllendirildi.

Bunu Paylaşın