Singapur’dan gemi adamlarına destek

MDN İstanbul

Covid-19 nediyle Mayıs ayından bu yana gemilerde görev alamayan Singapurlu denizciler Aralık ayına kadar hükümetten işsizlik ödeneği alacak.

Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi (MPA), Singapur Deniz Memurları Birliği (SMOU) ve Singapur Denizciler Teşkilatı (SOS) 1 Mayıs 2020’den beri mürettebat değişikliklerine gelen kısıtlamalardan dolayı gemilerde görev alamayan Singapur’lu her bir denizciye ayda 800 dolara kadar mali destek sağlıyor.

Gemi Adamları Yardım Paketi (SRP) isimli mali destek, alınan karar sonrası aralık ayına kadar uzatıldı. Böylece, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle gemilerde çalışamayan her bir Singapurlu gemi adamlarına yapılan destek 4800 dolara kadar çıkarılmış oldu.

Covid-19’un neden olduğu seyahat kısıtlamaları nedeniyle büyük bir insani kriz yaşanıyor ve şu anda 400 binden fazla denizci gemilerde mahsur iken bir o kadar denizci de gemilerde iş başı yapamaz durumda.

Gemilere çıkamayan denizciler ve aileleri geçim kaynaklarını kaybetme tehlikesi altındayken denizlerde mahsur kalanlar ve aileleri bir akıl sağlığı krizinin ortasında yer alıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın