Seferler durduruldu

MDN İstanbul

Vapur işletmecisi TURYOL; enflasyondaki artış, akaryakıta yapılan zamlar ve döviz kurundaki artış nedeniyle bazı seferlerini durdurduğunu açıkladı. İDO’dan yapılan açıklamada da “Yakıt ve operasyonel maliyetlerdeki artış, iki hızlı feribotumuzla yaptığımız seferleri sürdürülemez noktaya getirmiştir” denildi.

TURYOL Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can imzasıyla şirketin resmi web sitesinden yapılan açıklamada, enflasyon artışları ve akaryakıtta son 1 ay içinde yüzde 32, son bir yıldaysa yüzde 100 oranında uygulanan artışlar gibi ekonomik gelişmeler nedeniyle İstanbul kalkışlı Çınarcık ve Esenköy seferlerinin ve Kadıköy(Metro İskele)-Karaköy/Eminönü seferlerinin maliyetlerinin karşılanabileceği şartların oluşabileceği süreye kadar durdurulduğu açıklandı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ise Bursa Güzelyalı-İstanbul Yenikapı arasındaki seferlerini sonlandırma kararıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, özelleştirme bedeli haricinde, her yıl İBB ve Milli Emlak’a 44 milyon kira, yaklaşık 45 milyonluk SGK primi ve 100 milyonu aşan diğer vergilerin ödendiği; özelleştirme sürecinden sonra Osmangazi Köprüsü’nde sözleşmede yer alan araç geçiş fiyatının düşürülmesi, Eskihisar-Topçular hattında hiçbir bedel ödemeden taşıma lisansı alarak faaliyet göstermeye başlayan rakip firmanın haksız rekabet yarattığı; Bursa Belediyesi’ne ait BUDO’nun devlet sübvansiyonu ile Yenikapı-Bursa hattında kendilerine rakip olması sebebiyle hat üzerinde sefer yapmanın zorlaştığına dikkat çekildi. İDO, kiralama sürelerinin bitmesine yaklaşık 20 yıl bulunmasına rağmen Yenikapı-Mudanya seferlerini gerçekleştirmekte olan Osmangazi ve Orhangazi isimli hızlı feribotlarını 30 Aralık 2021 tarihi itibarıyla seferlerden çekti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın