Savunma Sanayi Başkanlığı ve YÖK’ten yeni işbirliği

MDN Editör

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) işbirliğiyle gençleri savunma sanayisi alanında yetiştirmek için hazırlanan Savunma Sanayii 101 ve Savunma Sanayii 401 projelerinde başvuru aşamasında

SSB’den yapılan açıklamada SSB ve YÖK, savunma sanayisi alanında gençleri yetiştirmek üzere Savunma Sanayii Akademi bünyesinde Savunma Sanayii 101 ve Savunma Sanayii 401 projelerini hayata geçiriyor.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, proje kapsamında üniversitelerin birinci ve ikinci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin Savunma Sanayii 101 araştırma üniversitelerinin 3’üncü ve 4’üncü sınıflarında eğitim gören öğrencilerin de Savunma Sanayii 401 programına başvuru yapabileceği bildirdi.

Üniversiteli gençler için tamamen ücretsiz olacak programları başarılıyla tamamlayan öğrenciler, hem sertifika alacak hem de bu eğitimleri üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak saydırabilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, savunma sanayisi istihdam sürecinde avantaj elde edecek.

TRT

Bunu Paylaşın