Roket Yarışması için tasarla, üret, fırlat, fark yarat

MDN İstanbul

Roket Yarışması gökyüzüne gönül vermiş, yetenekli ve teknolojiye meraklı gençler için düzenleniyor.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde gerçekleştirilen Roket Yarışması için başvurular başladı. Başvuruların 28 Şubat’a kadar yapılabildiği yarışmaya lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunlar katılabiliyor. Gökyüzüne gönül vermiş, yetenekli ve teknolojiye meraklı gençler için düzenlenen Roket Yarışması ile gençlere, farklı disiplinlerde bilgi ve tecrübeye sahip üyelerle takım halinde tasarım yapma, roket sistemleri ve alt bileşenleri hakkında teknik araştırmalar yapma, karmaşık problemleri aldıkları eğitimler sayesinde birlikte çözme ve teknik raporlama yapabilmeye yönelik kabiliyetler kazandırmak amaçlanıyor.

Bu yılın kategorileri; lise (5,000 feet), orta irtifa (10,000 feet), yüksek irtifa (20,000 feet) ve zorlu görev (10,000 feet) olacak. Dört farklı kategoride düzenlenen yarışmada kazanan takımları toplam 635,000 TL’lik ödül bekliyor.

Roket Yarışması Kategorileri
Roket Yarışması Kategorileri

Farklı alanlarındaki fen ve mühendislik bilgi birikimlerini kullanan katılımcılar disiplinler arası düşünerek ve karmaşık planlamalar yaparak roket tasarımı, üretimi ve entegrasyonunu başarıyor. Tasarımın ürünleşmesine yönelik üretim, tedarik, entegrasyon ve atışa hazırlık süreçlerini yerine getirerek, sürecin en başından roketin fırlatılmasına kadar tüm süreçlerin proje yönetimi prensiplerine uygun olarak her aşamasından sorumlu olan yarışmacılar, sistem mühendisliği vizyonuyla çalışıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın