Roketsan hayallerinin peşinden koşan gençlerin yanında

MDN İstanbul

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci gençleri hem bilgi hem de maddi anlamda desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Savunma sanayinde dünyanın ilk 100 firması arasında yer alan Roketsan, TEKNOFEST kapsamında Tuz Gölü-Aksaray’da yapılan Roket Yarışması’nın bu yıl da destekçisi oldu.

Yarışma için başvuran 516 takım arasından ön değerlendirme süreçlerini geçen 82 takım alçak, ortak ve yüksek irtifa olmak üzere üç ayrı kategoride 1-13 Eylül tarihleri arasında mücadele edecek. Lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan takımlardan, katıldıkları alçak, orta ya da yüksek irtifa kategorilerinden birinde 4 kg ve üstü yük taşıyan bir roket tasarlayıp üretmeleri ve fırlatmaya hazır hâle getirmeleri isteniyor.

Yarışmada, kategorisinde birinci gelen takım 50 bin TL, İkinci gelen takım 40 bin TL, üçüncü gelen takım 30 bin TL ödül kazanacak. Yarışmanın kazananları 24-27 eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşecek TEKNOFEST kapsamında açıklanacak.

Yarışmayı değerlendiren Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci gençlerin milli teknolojisi hamlesi kapsamında aldıkları bayrağı çok daha yukarılara taşıyacaklarını vurgulayarak, “Biz bunun güvenini bugün sahadaki motivasyonda ve sevinçte yakinen gözlemledik ve bundan dolayı da çok mutluyuz,” dedi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yarışmaya katılan gençlerin ümit vaat ettiğini belirten Murat İkinci, “Gençlerimizin bu tarz yarışmalarda kazandıkları tecrübelerini, devamlılık sağlayarak ve bu alanla ilgili teknik bilgilerini artırarak bir sonraki yıla daha donanımlı ve daha iyi bir hedefi başaracak şekilde artırmalarını arzu ediyoruz. Gençlerimize gerek Roketsan gerek Tübitak SAGE’de görev yapan mühendislerimiz hem cesaret hem bilgi aktarımı yaparak yol gösteriyor. Burada yapılacak çalışmaların sonucunda gençlerimiz, gelecekte bizim insan kaynağımız ve yetişmiş elemanımız olacak. Roketsan olarak burada gelecek vaat ettiğini gördüğümüz gençlerimizi istihdam ediyoruz. Bu kapsamda 15 gencimizi Roketsan bünyesinde istihdam etmenin mutluluğunu yaşadık. Aynı zamanda staj imkânı da yaratıyoruz. Bundan sonraki aşamalarda önemli olan, bu kardeşlerimizin motivasyon ve hayallerini kaybetmeden yollarına devam etmeleri ve Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi kapsamında uzay teknolojileri konusunda çok büyük gelişmelere imza atacak noktalara gelmeleridir. Güçlü Türkiye vizyonunda yarınların mühendislerini kazandıran bir organizasyonun parçası olmaktan gurur duyuyoruz. ‘Denizlerin altından uzaya kadar’ millete hizmet misyonuyla hareket eden Roketsan olarak, gençlerimizi bilgi anlamında da maddi anlamda da desteklemeye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın