Putin kısmi askerî seferberlik ilan etti

MDN İstanbul

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki 4 ayrılıkçı bölgenin, Rusya’ya katılması için referandum kararı almasının ardından, ulusa seslendi. Putin ulusa seslenişte, kısmi askerî seferberlik ilan ettiğini de açıkladı ve Ukrayna’nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyledi.

Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna’da barışçıl çözüm istemediklerini savunarak “Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil.” dedi.

Rus gönüllülerin Donbas’ta savaşmasının önünü açacaklarını aktaran Putin, Moskova’nın silah üretimine daha fazla harcama yapacağını da belirtti.

Gelen bilgilere göre Putin’in seferberlik ilanı, ülke halkında paniğe yol açtı.

Ülkeden çıkış yapmak isteyen Ruslar havalimanlarına akın edince uçaklarda bilet bulmak zorlaştı. Bunun üzerine uçak bileti fiyatları 5’e katlandı.

Batı’nın nükleer şantajına maruz kaldıklarını söyleyen Putin, toprak bütünlüğünü korumak için her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kısmi seferberlik ne anlama geliyor?
Vladimir Putin, kısmı seferberlikle kimlerin askere alınacağını da söyledi. Putin “Sadece şu an yedek statüsündeki, daha önce silahlı kuvvetlerde hizmet etmiş, belli askerî özelliklere ve deneyime sahip kişiler zorunlu askerlik kapsamında olacak.” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın