Powell: Enflasyonu düşürmek için faiz artırımları devam etmeli

MDN İstanbul

Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’nda yaptığı konuşma yayımlandı. Faiz artışlarının devamının uygun olacağını düşündüklerini söyleyen Powell, Fed’in çeşitli şoklara karşı çevik olması gerektiğine vurgu yaptı.

Powell, Fed‘in enflasyonun bankanın yüzde 2 hedefine doğru yavaşlamakta olduğuna dair ikna edici kanıt görene kadar faiz artırımlarına devam etmeyi planlandığını söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi’ne yarıyıl sunumunun metnini, toplantı öncesinde basın ile paylaşan Powell, “Önümüzdeki aylarda, enflasyonun aşağı yönlü hareket ettiğine dair ikna edici kanıt arayacağız. Fiyat istikrarını yeniden tesis etmek için ihtiyaç duyduğumuz araçlara ve kararlılığa sahibiz” dedi.

“Faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olacağını öngörüyüz” ifadelerini kullanan Fed başkanı, “Eğer herkesin faydasına olan güçlü iş gücü piyasası şartları dönemini sürdüreceksek enflasyonu aşağı getirmek zaruri. Bizim hedefimiz enflasyonu aşağı getirirken iş gücü piyasasının güçlü olmaya devam etmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ABD’de mayıs ayı için şu ana kadar gelen verilerin, çekirdek enflasyonun nisan ayındaki yüzde 4,9 seviyesinde veya biraz altında olduğunu gösterdiğini belirten Powell, verilerin cari çeyrekte ekonomide büyümenin devam ettiğini ve tüketici harcamalarının güçlü olmayı sürdürdüğünü ortaya koyduğunu da vurguladı.

Powell’ın konuşmasında büyük ölçüde geçen haftaki faiz kararında verdiği mesajları yer aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın