Piri Reis Üniversitesi’nden iki etkinlik

MDN MEDIA

Piri Reis Üniversitesi 24-27 Aralık tarihleri arasında 14’üncü Ekserji Enerji ve Çevre Sempozyumu (IEEES-14) ve bu sene ilki gerçekleştirilen EGET 23 Denizcilikte Yeşil Enerji Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yaptı

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen IEEES-14 kapsamında, temel yapılarda enerji teknolojileri ile birlikte bunun etkileri olan süreç yönetimi, çevre, sürdürülebilirlik karbonsuzlaştırma gibi disiplinleriyle ilgili konuşmalar yapıldı.

Bilim insanları, araştırmacılar, akademisyenler ve sektörel paydaşların katıldığı sempozyumda, 6 uzman konuşmacı ve 6 davetli konuşmacı sunum yaparken, 239 bildiri ve 29 sunum katılımcılarla paylaşıldı.

Prof. İbrahim Dinçer’in Kurucu Başkanı olduğu ve 20’nin üzerinde farklı ülkeden gelen akademisyenleri bir araya getiren sempozyum, Rektör Nafiz Arıca’nın önderliğinde, Prof. M. Ziya Söğüt’ün liderliğinde ve Piri Reis Üniversitesi personel, akademisyen ve öğrencilerinin gönüllü desteğiyle hazırlandı. Sempozyuma; Deniz Ticaret Odası, Türk Loydu ve GİSBİR, Anadolu Bank, EMAR EVD, THY ve Tuzla Belediyesi sponsorluk desteği verdi.

Deniz Ticaret Odası’nın desteği ile Piri Reis Üniversitesi’nin ilkini düzenlediği EGET 23 Denizcilikte Yeşil Enerji Teknolojileri Fuarı ise, sektör paydaşlarını akademik dünya ile bir araya getirerek; yeşil enerji teknolojilerinin sunulacağı, bilgi paylaşımının ve işbirliklerin destekleneceği çok katılımlı bir platform yarattı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Nafiz Arıca’nın açılışı ile başlayan ve Prof. M. Ziya Söğüt’ün Başkanlığı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, firmalara tanımlanan sektörel sunumlar, PRU Youtube’da paylaşılan kurumsal tanıtımlarıyla çok yönlü dinamik ve sıcak bir ortam yarattı.

Etkinlik, Piri Resi Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin yanı sıra, Türk Loydu, GISBIR, STM, SEAPOWER, OCEANIST, MARCA, BTMCO, RMK MARINE, HYDROWORKS, Heliplat, ATOMAR, PLT Engineering, Yalova Shipyards, Yaf Diesel, SANMAR, ARTI Denizcilik, Vizyon Endüstri, Berkin Engineering, Butekom, Alfa Laval, TMS Group, AVS, GİSAŞ, BMA Technology, Hidrojen Teknolojileri Derneği, TEKMER(Tuzla Belediyesi), Gemi Mühendisleri Odası’nın katılımıyla gerçekleşti.

Bunu Paylaşın