Pîrî Reis öğrencileri finale kaldı

MDN İstanbul

Pîrî Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri TEKNOFEST 2020 Uluslararası İnsansız Hava Araçları (IHA) Teknoloji Yarışması’nda final yarışmalarına katılacak ekipler arasına girdiler.

Akademik Danışman Prof. Dr. Ahmet Aaşdemir ve Akademik Sorumlu Prof. Dr. Serkan Nohut liderliğinde; Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Tamer Meriç Keten, Altuğ Kılıç, Zeynep Can, Destan Boz, Aybüke Ödemiş, Eren Ay ve Burak Öztürk “ First Class” isimli projeleri ile Pîrî Reis Üniversitesi’ni temsil edecekler.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST 2020’de havacılıktan otomotive, tarım teknolojilerinden simülasyon sistemlerine, sualtı araçlarından eğitim teknolojilerine kadar uzanan geniş bir spektrumda 23 farklı kategoride yer alan Teknoloji Yarışmaları düzenleniyor. Bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. TEKNOFEST 2020 Gaziantep’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon TL’nin üzerinde ödüller bekliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın