Panama Kanalı’nda LNG rekoru

MDN İstanbul

IMO kısıtlamaları sonrası en çok tercih edilen yakıtın LNG olması, Panama Kanalı’ndan yapılan geçişlere de yansıdı.Panama Kanalı’nda Ocak ayında LNG gemilerinin geçiş ve tonajında aylık rekor kırıldı. Ocak ayında, toplamda 6,7 milyon Panama Kanalı tonu (PC / UMS) ağırlığındaki 58 LNG gemisi Neopanamax kilitlerinden geçti. Önceki aylık rekorlar Ocak 2020’deki 54 geçiş ve Kasım 2020’de 6,23 milyon PC / UMS olarak belirlenmişti.

İlginizi çekebilir:     Panama’dan dev proje

Panama Kanalı Otoritesi, geçiş operasyonlarında daha fazla esneklik sağlamak ve deniz ticaretinin sürekli değişim halinde olan taleplerini karşılamak amacıyla geçiş süreçlerinde yeni düzenlemeler yapmıştı.

Kanal’ın Geçiş Rezervasyonları Tanımlama Sistemi’nde değişikliklere gidildi ve Neopanamax gemilerinden yapılacak geçişlerden 96 saat önce uygun yuvaların kullanım hakkını açık artırmaya sunma kararı alındı.

Yeni karar sonrası yapılan 25 müzayedenin 9’unu LNG gemileri kazanırken Kanal’dan yapılan LNG geçişlerindeki yükseliş fiyatların da benzeri görülmemiş bir seviyede yükselmesine neden oldu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın