Pakistan’ın yardımlarını STM projesi taşıyor

MDN İstanbul

Pakistan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için 550 ton yardım malzemesini Türkiye’ye gönderiyor.

Yapılan açıklamda, yardım malzemelerinin STM tarafından tasarlanan ve Karaçi Tersanesi’nde inşa edilen ve 2018 yılında Pakistan donanmasına teslim edilen denizde ikmal gemisi PNS Moawin ile gönderildiği belirtildi. Karaçi açıklarından yola çıkan geminin 23 Mart’ta Mersin Limanı’na, 31 Mart 2023’te ise Suriye’deki Lazkiye Limanı’na varması planlanıyor.

İlginizi çekebilir:

Pakistan Denizde İkmal Gemisi teslim edildi

Gemide, depremzedeler için toplamı 367 ton olmak üzere 2 bin 625 adet aile boyu yangına dayanıklı kışlık çadır ve 38 bin 370 battaniye taşınıyor.

Geminin kalkış töreninde; Pakistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (NDMA) Başkanı Korgeneral Inam Haider Malik, Türkiye’nin Başkonsolosu Jamal Sangu ve Pakistan Filosu Komutanı Tuğamiral Faysal Abbasi yer aldı. Türkiye Başkonsolosu Jamal Sangu, ülkesinde meydana gelen ölümcül depremin ardından Pakistan hükümetine ve halkına insani yardım yaptıkları için şükranlarını iletti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın