Pakistan Denizde İkmal Gemisi teslim edildi

MDN İstanbul

Türk Savunma Sanayisi’nin tek kalemdeki en büyük ihracat projelerinden biri olan Pakistan Denizde İkmal Gemisi (PNFT), Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.
Denizde İkmal Gemisi için Karaçi’deki Pakistan Deniz Kuvvetleri Tersanesi’nde düzenlenen teslim törenine, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kaya, STM Genel Müdürü Murat İkinci, STM Karaçi Müdürü Halil Baş ile iki ülkenin askeri yetkilileri katıldı.
İlk sac kesimi 27 Kasım 2013’te gerçekleştirilen gemi, 19 Ağustos 2016’da dönemin Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in katıldığı törenle denize indirilmişti. STM’nin ana yüklenici olarak görev yaptığı projede, geminin tasarımı Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin harekat ihtiyaçlarına istinaden gerçekleştirildi. Tasarımıyla sınıfında bir ilk olan Denizde İkmal Gemisi’nin dizayn faaliyetleri Türkiye’de yürütüldü. Gemi, Pakistan’a gönderilen teknik veri ve malzeme paketleriyle Karaçi Tersanesi’nde ve tersanenin iş gücüyle yapıldı.
Askeri gemi inşası konusunda Pakistan ile Türkiye arasında bir ilk olan proje, savunma ve gemi inşa sanayi alanında örnek ve özgün bir işbirliği olarak dikkat çekiyor.
STM, Pakistan Denizde İkmal Gemisi Projesi kapsamında, dizayn hizmetleri ve malzeme paketi tedariğinin yanı sıra Karaçi Tersanesi ve Pakistan Deniz Kuvvetleri personeline eğitim ve teknik destek ile entegre lojistik destek hizmetleri de verdi.
Bunu Paylaşın