Ocean Infinity, insansız gemi firması kurdu

MDN İstanbul

Armada, insansız gemilerdeki en büyük filoya sahip olacak.
ABD merkezli denizaltı arama şirketi Ocean Infinity, insansız gemi üretimi yapacağı yeni ve öncü deniz teknolojisi şirketi Armada’nın tanıtımını yaptı.

İnsansız gemilerdeki en büyük filo ve sektördeki ev çevre dostu şirket olacağı iddia edilen Armada’nın teknoloji ve sürdürülebilirliği bir araya getirmeye odaklanacağı ve ilk aşamada Ocean Infinity’nin mevcut otonom sualtı araçları filosuna 15 ısmarlama deniz robotu ekleyeceği belirtildi.

Armada, 6 bin metreye kadar çok sayıda açık deniz veri toplama ve müdahale operasyonu gerçekleştirmek için tam donanımlı olarak çeşitli endüstrilere hizmet edecek, ayrıca görsel ve akustik veri toplama için sensörlerini, otonom sualtı araçlarını (AUV) ve uzaktan çalıştırılan sualtı araçlarını (ROV) uzaktan devreye sokabilecek.

Armada’nın gemileri ‘‘host vessel’’ ihtiyacı duymayacak, bunun yerine hem Austin (Texas, ABD) hem de Southampton (İngiltere)’daki kara tesislerinden uydu iletişimi ile deneyimli denizciler tarafından kontrol edilecek ve işletilecek. Diğer konvansiyonel araştırma gemilerine göre yüzde 90 daha az karbondioksit üretecek olan gemiler ayrıca endüstrinin gördüğü en güvenli operasyon olacak.

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın