Nijerya’nın Açık Deniz Karakol Gemileri kızağa konuldu

MDN İstanbul

Fotoğraf Defence Turkey

Dearsan Tersanesi’nin dizayn, entegrasyon ve inşası sorumluluğunda, Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları kapsamında üretimine başlanan 2 adet 76 metre OPV76 Açık Deniz Karakol Gemisi için, gemi omurgalarının kızağa konulması töreni, Dearsan’ın Tuzla’da konuşlu tersanesinde gerçekleştirildi.

Nijerya Savunma Bakanı Sayın Bashir Salihi Magashi himayesinde, 16 Eylül 2022 Cuma günü gerçekleştirilen törene, Dearsan Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Nijerya Büyükelçisi İsmail Abba Yusuf, Nijerya Savunma Bakanı Bashir Salihi Magashi ve Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Awwal Zubairu Gambo katıldı. Yapılan konuşmaların ardından, temsili kaynak töreni gerçekleştirildi.

İlginizi çekebilir:    Dearsan Shipyard launches new combat USV

Dearsan OPV76 Açık Deniz Karakol Gemisi
Dearsan’ın açık deniz karakol gemisi OPV76, devriye görevlerinden arama kurtarma ve yüzey harbine varıncaya kadar birçok farklı görevi yerine getirebilmesini sağlayan modüler bir mimariye sahip. 4 Dizel Motor ve 2 CPP Pervane’den oluşan CODAD tahrik sistemi bulunan gemide 3 adet dizel jeneratör de yer alıyor. Farklı baş topları, uzaktan komutalı silah sistemleri ve savaş zamanı satıhtan satıha donatılabilen OPV76 kullanıcı ihtiyaçlarına göre de donatılabiliyor.

Açık Deniz Karakol Gemisi’nin teknik özellikleri

Uzunluk 76,8 m
Genişlik 11 m
Menzil 2500 nm
Denizde kalma süresi 16 gün
Su Çekimi 2,9 m
Azami Hız 28 knot
Deplasman 1200 ton
Tahrik Sistemi CODAD (4x Dizel, 2 CPP Pervane)
Mürettebat 43 kişi
Yapı Malzemesi Çelik
Üst Yapı Malzemesi Sealium

 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın