NATO’nun “Dynamic Manta 2024” tatbikatı bugün başlıyor

MDN Editör

NATO’nun su üstü ve deniz altı harbi konularında müttefik ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmek ve eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla düzenlediği “Dynamic Manta-2024 (DYMA 24)” tatbikatı 26 Şubat-8 Mart’ta gerçekleştirilecek

NATO Müttefik Deniz Komutanlığı tarafından (MARCOM) yapılan yazılı açıklamaya göre, MARCOM’un yönetiminde ve İtalya Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde bugün (26 Şubat 2024) başlayacak ve 8 Mart’a kadar sürecek.

Tatbikata NATO müttefikleri Türkiye, Kanada, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, İngiltere ve ABD katılacak.

İtalya’nın güneyindeki Sicilya Adası açıklarında yürütülecek tatbikat kapsamında, 9 ülkenin müttefik gemi, denizaltıları ve deniz karakol uçakları bir araya gelecek.

Dynamic Manta 2024 tatbikatı, tüm katılımcı ülkelerin birlik ve unsurlarına, sürekli gelişmekte olan su altı ortamında denizaltı mürettebatının, yüzeyin altındaki her türlü tehdide yanıt vermesi konusunda birlikte çalışma becerilerini ve yeterliliklerini artırmayı hedefliyor.

Akdeniz’deki en büyük ve en karmaşık denizaltı savunma harbi çalışması olarak tanımlanan tatbikata, Türk Deniz Kuvvetlerinden bu yıl Preveze sınıfı denizaltılardan TCG Anafartalar (S-356) ile Gabya sınıfı fırkateynlerden TCG Gediz (F-495) katılacak.

TRT

Bunu Paylaşın