NAel Sao Paulo yola çıkamadı

MDN İstanbul

İçinde barındırdığı yüksek asbest miktarı nedeniyle Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’nde söküme gelmesi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanan Brezilya Donanması’ndan emekli Nael Sao Paulo uçak gemisinin Brezilya’dan çıkışının engellendiği iddia edildi.

İlginizi çekebilir:    NAel Sao Paulo gemisi Türkiye’de sökülecek mi?

Gazeteci Ali Çağatay’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı belgeler üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Brezilya Federal Mahkemesi gemi ile ilgili tedbir kararı verdi. Bu karar sonrası Nael Sao Paulo’nun Brezilya Karasuları’nı terk etmesi engellenirken, firmanın itiraz hakkı bulunduğu ve yargı sürecinin açık olduğu öğrenildi.

Çağatay paylaşımında, “İzmir Aliağa’da sökümü planlanan asbest içeren Sao Paulo gemisinin Brezilya karasularını terk etmesi şimdilik engellendi. Brezilya Federal Mahkemesi gemi ile ilgili tedbir kararı verdi. Firma yargı kararına itiraz edebilecek, yargı yolu açık” ifadelerini kullanırken Karar’ın yeminli bir tercümesini de takipçileriyle paylaştı.

Gazeteci Ali Çağatay’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı Karar’ın yeminli tercümesi

nael sao paulo

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın