Müttefikler yapay zekâ stratejisini kabul etti

MDN İstanbul

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın son gününde ittifakın ilk yapay zekâ stratejisini geliştirme konusunda anlaştığı açıklaması geldi.

İttifakın ilk yapay zekâ stratejisinin oluşturulması konusunda anlaşmaya vardığını duyuran NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Bugün, müttefikler bir NATO inovasyon fonu kurmak için anlaşma imzaladı. Bu fonun, ittifak genelinde yeni ortaya çıkan yıkıcı teknolojiler üzerinde çalışan yenilikçi girişimcilere bir milyar euro yatırım yapmasını bekliyorum.

Yeni teknolojiler dünyamızı ve güvenliğimizi yeniden şekillendiriyor. NATO’nun yeni inovasyon fonu, müttefiklerin güvenliğimiz için kritik önemdeki en son teknoloji ve yetenekleri ıskalamamasını sağlayacak,” dedi.

Fonun ittifakın Kuzey Atlantik için Savunma İnovasyon Hızlandırıcısı (DIANA) isimli yeni girişiminin bir parçası olacağını belirten Stoltenberg, DIANA’nın teknoloji deneme merkezleri ve hızlandırıcı tesisleri ağı yaratacağını, böylece ittifakın güvenliği ve Avrupa-Kuzey Amerika arasındaki teknolojik bağların güçlendirilmesi için sivil inovasyondan daha iyi yararlanılacağını aktararak, “Müttefikler ilk yapay zekâ stratejimizi kabul etti. Strateji, uluslararası hukuka uygun olarak yapay zekânın sorumlu kullanımı için standartlar belirleyecek, yaptığımız işte yapay zekânın benimsenmesini nasıl hızlandıracağımızın ana hatlarını çizecek, bu teknolojiyi nasıl koruyacağımızı belirleyecek ve düşmanların yapay zekâ kullanımının yol açtığı tehditleri ele alacak,” şeklinde konuştu.

Sputnik

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın