MOL, duvara tırmanan gemi denetim robotunu tanıttı

MDN İstanbul

Mitsui O.S.K. Lines (MOL), gemi denetim ve bakım çalışmalarını desteklemek amacıyla çelik yapılara tırmanabilen ‘duvara tırmanma robotunu’ Sumitomo Heavy Industries (SHI) ile ortaklaşa geliştirdiklerini açıkladı

Sumitomo Heavy Industries (SHI) ve Mitsui O.S.K. Lines (MOL) işbirliğiyle geliştirilen yeni teknoloji robot, bir geminin ambarında gerçekleştirilen köşelerde gezinme, duvar inceleme ve görüntü elde etme ve plaka kalınlığını ölçme gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirdiği tanıtım testini başarıyla tamamladı.

MOL, bu farklı görevlerin hepsinin geleneksel robotlarla gerçekleştirilmesinin zor olduğunu ve bu nedenle gelişmiş yeteneklere sahip yeni teknolojiler gerektirdiğini ifade etti.

Yeni robot, dikey duvarların yanı sıra kavisli ve düz olmayan yüzeylere tırmanabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve ilgili parçaları incelemek için daha önce insanlar veya robotlar tarafından erişilmesi zor olan yerlere de ulaşabiliyor. Ayrıca operatör tarafından uzaktan çalıştırılarak çelik plakaların kalınlığını ölçebiliyor ve ölçüm hassasiyeti 0,01 mm’ye kadar çıkıyor.

Testler, ileri teknolojileri uygulayan ürün ve sistemlerin yeteneklerini doğrulamayı amaçlayan bir program olan, ürün ve çözüm kategorisinde projeye İnovasyon Onay Sertifikası veren ClassNK tarafından gözlemlendi.

Smart Maritime Network

Bunu Paylaşın