Millî savunma sanayisinde ihracat fırsatı

MDN MEDIA

Türk savunma sanayisi denizaşırı ülkelere deniz platformları alanında komple çözümler sunarak yeni ihracat fırsatları sunacak referanslar elde ediyor

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT), Pakistan Silâhlı Kuvvetleri için MİLGEM Projesi kapsamında üreteceği dört gemiden ilki olan PNS BABUR’u 23 Eylül günü İstanbul Tersanesi Komutanlığı’ndaki törende teslim etti.

ASFAT Deniz Programları Direktörü Emre Koray Gençsoy, AA ‘ya verdiği röportajda, MİLGEM Projesi’nin imzalarının Eylül 2018’de atıldığını, Mart 2019’da başladığını, 7 yıl içerisinde tamamlanacağını ve 20 kilometre taşından oluştuğunu söyledi.

Gençsoy, Pakistan MİLGEM Projesi’nin, 2018 ve Ağustos 2023 dönemleri arasında deniz projelerinde yapılmış Türkiye’nin en büyük savunma sanayisi ihracatı olduğu için ihracat alanında çok önemli olduğunu vurguladı. MİLGEM Projesi’nin, 2 ülkede yapılıyor olmasıyla ve gemi platformu dışında Pakistan Donanması’na verilecek gemilerin daha uzun süre operasyonda kalmasını sağlayan altyapı yatırımları, bakım ve onarım tesisleri ile de başka ülkelerin dikkatini çektiğini ekleyen Gençsoy, yeni projeler isteyen ülkeler olduğunu ve onların taleplerini görüştüklerini söyledi.

Sözlerine devam eden Gençsoy, başka bir ülkede proje inşa etmenin zorluklarıyla başa çıkıp, proje kapsamında suya indirilen her gemiyi zamanında teslim etmelerinin diğer ülkeler için önemli bir referans olduğunu belirtti.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın