Mersin Deniz Ticaret Odası’ndan deprem bölgesine yardım

MDN İstanbul

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilin etkilendiği deprem felaketi nedeniyle Mersin Deniz Ticaret Odası koordinasyonunda Silifke, Erdemli Anamur Ticaret ve Sanayi Odaları ve Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde depremzedelere yardım malzemesi gönderildi.

Tüm Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 10 kentte yaşanan yıkımın ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimiyle Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ile Silifke, Erdemli ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odaları hızla harekete geçerek depremzedeler için seferber oldu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın, depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay’da koordinasyon valisi olarak görevlendirilmesinin ardından MDTO, Silifke TSO ve Erdemli TSO iş birliğinde, ısıtıcı ve battaniye içeren yardım kolileri ilk gün, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gönderildi. Yardım kolileri 6 Şubat gecesi Vali Ali Hamza Pehlivan’ın koordinasyonundaki ekiplere ulaştırıldı.

MDTO ve Anamur TSO’nun yardım kamyonları ise 7 Şubat akşamı yola çıktı. Tarsus Ticaret Borsası ile MDTO üyelerinin de destek verdiği, içerisinde battaniye, jeneratör, fener, çorap ve bebek bezi, su ve kuru gıda gibi malzemelerin bulunduğu yardım kolileri İskenderun’a gönderildi.

Öte yandan MDTO; üyelerini yaşanan deprem felaketi nedeniyle Mersin Limanı’nda operasyonların bir gün süreyle durduğu yönünde bilgilendirdi.

MDTO ayrıca; depremin Mersin’de de çok şiddetli hissedilmesi nedeniyle evlerine girmeye çekinen ve geceyi dışarıda geçirmek durumunda kalan personeline hizmet binasını açarak, personelinin aileleri ile birlikte geceyi güvenli bir ortamda geçirmesini sağladı.

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kentte büyük yıkıma yol açan deprem felaketi nedeniyle son derece üzgün olduklarını kaydetti.

Yaşanan felaketin hemen ardından, oda ve borsalara büyük sorumluluk düştüğü bilinciyle Silifke, Erdemli ve Anamur Ticaret Sanayi Odaları ile birlikte hızlıca organize olduklarını söyleyen Lokmanoğlu, ilk gün bir, ikinci gün 3 kamyon yardım malzemesinin deprem bölgelerine gönderildiğini bildirdi.

“Kayıplarımız için çok üzgünüz” ifadelerini kullanan Lokmanoğlu, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın