Merkez Bankası’nda yeni değişiklik

MDN İstanbul

Prof. Dr. Semih Tümen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Karar gereği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alınırken, yerine Prof. Dr. Semih Tümen getirildi

Karara göre, Özbaş, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi kapsamında görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı.

Semih Tümen kimdir?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi bölümünden 2000 yılında mezun olan Semih Tümen, 1977 Elazığ doğumlu. Tümen ayrıca, 2006’da London School of Economics Ekonometri ve Matematiksel Ekonomi, 2007’de Chicago Üniversitesi Ekonomi bölümlerinde yüksek lisans, 2012’de ise Chicago Üniversitesi Ekonomi doktora programlarını tamamladı.

Merkez Bankası’nda uzman yardımcısı olarak 2002’de göreve başlayan Tümen, 2011’e kadar çeşitli birimlerde çalıştı. 2011 yılında Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde ekonomist olarak görev yapmaya başlayan Tümen, 2015-2016’da Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcılığı, 2016-2018’de ise Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Prof. Dr. Tümen, 2018 yılından sonra TED Üniversitesi, İktisat Bölümü’nde Bölüm Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nde danışman olarak görev yaptı. Ayrıca, 2015 yılından itibaren Institute of Labor Economics ve Economic Research Forum’da Bilim Kurulu Üyesi olarak görev alan Tümen, pek çok uluslararası akademik dergide de hakemlik ve editörlük yaptı. Tümen, evli ve 1 çocuk babası.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın