Mapsea, Korea Shipmasters Forum ile ortaklık kurdu

MDN İstanbul

Yapay zekâ ve sensör teknolojisini birleştiren denizcilik teknolojisi hizmetleri sağlayıcısı Mapsea, sistemlerinin gelecekteki gelişimi konusunda işbirliği yapmak üzere Kore Gemi Yöneticileri Forumu (KSMA) ile bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı

İki şirket, yeni nesil navigasyon yazılımı ve gelecekteki otonom gemiler için mürettebat üyelerinin eğitimi de dahil olmak üzere denizcilikte dijitalleşmeyi destekleyecek teknolojiler üzerinde birlikte çalışacak.

Ortaklar, diğer faaliyetlerinin, denizcilik operasyonlarında iş verimliliğini artırmak için farklı yöntemlerin araştırılmasını da içereceğini belirtti.

Start-up Mapsea, Kalman filtreleri ve istatistiksel analiz kullanarak gelecekteki hareketleri tahmin etmek için bu verileri kullanarak, geminin hareketinin analizine dayalı sefer planlama ve optimizasyonunu içeren bir denizcilik BT sistemi geliştirme sürecinde.

Şubat 2024’te piyasaya sürülen Mapsea’nin Navigasyon uygulaması, şirketin sistemlerini, gemi trafiğini izlemek ve tespit edilen tehlikeleri göz önünde bulundurarak otomatik olarak en uygun rotayı önermek için hava durumu bilgilerini, AIS verilerini ve makine öğrenimini içeriyor.

Smart Maritime Network

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın