MAN Energy Solutions ve Doen WaterJets’tan Avustralya Ordusu için anlaşma

MDN İstanbul

MAN Energy Solutions ve Doen WaterJets (DOEN), Avustralya Ordusu’nun LAND 8710 Kıyı Manevra Gemisi Faz 1A (LMV-M) programına, çeşitli gemilere uygun orta çıkarma gemisi üretmek için tam entegre tahrik sistemi çözümü sağlamak için anlaşma yaptı. Bu işbirliği; tahrik sistemi tasarımı, Entegre Lojistik Desteği (ILS) ve devreye alma dahil olmak üzere, çıkarma gemisi hizmete girdiğinde yedek parça ve teknik servislere kadar tüm ürün süreçlerini kapsıyor.

“Kolektif başarılı geçmişimizi kullanmaya kararlıyız”

Doen WaterJets Genel Müdürü Tim Udvary yeni işbirliği hakkında şunları kaydetti:

Su jeti ürünlerimizi ABD, İsrail, Hindistan ve Endonezya Deniz Kuvvetleri, Malezya Denizcilik İcra Teşkilatı ve diğer hükûmetlerin çıkarma gemilerine ve diğer savunma programlarına tedarik etmede önemli bir başarı elde ettik. MAN Energy Solutions ile güçlerimizi birleştirerek, Avustralya Ordusu’na son derece sağlam, güvenilir ve kullanışlı bir su jeti tahrik sistemi sağlamak için kolektif başarılı geçmişimizi kullanmaya kararlıyız.

“Sistemin kritik görev sistemi için farklılık noktası sağladığına inanıyoruz”

MAN Energy Solutions Avustralya Genel Müdürü Jeffrey Moloney ise şunları söyledi: Doen WaterJets ile birlikte çalışan bir sistemin, bu kritik görev sistemi için farklılık noktası sağladığına inanıyoruz. LMV-M için satın alma aşamasından sürdürme aşamasına kadar tek bir tahrik sistemi tedarikçisine sahip olmak, Savunma Bakanlığı’nın faaliyet gösterdikleri bölgelerde entegre, sağlam ve iyi desteklenen sistemlere yönelik talebine ilişkin anlayışımızla tutarlı.

Son derece sağlam aşınmaya ve korozyona dayanıklı bir ürün

DOEN, MAN 175D motoruyla eşleşecek şekilde Melbourne tesisinde üretilen Avustralya DJ400 su jeti sağlıyor. DJ400 tamamen paslanmaz çelikten çarklı bir pompa tasarımına sahip; Çarkın tamamı paslanmaz çelik. Bu da DJ400’ü son derece sağlam aşınmaya ve korozyona dayanıklı bir ürün hâline getiriyor.

Anlaşma şartlarına göre, MAN Energy Solutions, Doen WaterJets ile birlikte potansiyel tersanenin tahrik sistemi tedarikçisi ve MAN Energy Solutions’ın dişli kutusu üreticisi tedarikçisi olacak. MAN Energy Solutions, tedarik edilen tüm ekipmanlar için yetkili servis ortağı olacak ve Townsville, Queensland ve Darwin, Northern Territory’de MAN PrimeServ tesisleri kurarak tüm tahrik sistemi için en yüksek düzeyde yerel servis desteği sağlamayı taahhüt edecek. MAN Energy Solutions ve Doen WaterJets, MAN PrimeServ teknisyenlerinin MAN 175D motor ve Doen DJ400 su jeti bilgisine sahip olmaları için eğitime yatırım yapacak.

Bunu Paylaşın