Roketsan, BSDA Fuarı’nda

MDN İstanbul

Roketsan, son teknoloji ürünlerini Romanya’da düzenlenen Uluslararası Karadeniz, Savunma, Uzay ve Havacılık Fuarı BSDA 2024’te beğeniye sunuyor

Güneydoğu Avrupa’nın en önemli savunma sanayi buluşmalarından biri olan BSDA 2024, 22-24 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından katılımcısını ağırlayan fuara, Roketsan da NATO standartlarına uygun yeni nesil teknolojiye sahip ürünleri ile katılacak.

Avrupa ve NATO ülkelerinden birçok delegasyonun katıldığı fuara güçlü bir kadro ile katılan Roketsan, BSDA 2024’te yapacağı görüşmelerle bölgeye olan ihracatını artırmayı hedefliyor.

Türkiye ve Romanya’nın hem Karadeniz komşusu hem de iki NATO müttefiki olduğuna dikkat çeken Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, “Bugün Asya’dan Amerika’ya Orta Doğu’dan Avrupa’ya dünyanın birçok noktasına ihraç ettiğimiz ürünlerimiz ile ülkemizi gururla temsil ediyoruz. NATO standartlarına uygun olarak geliştirdiğimiz her türlü ihtiyaca yönelik geniş ürün portföyümüzü dost ve müttefik ülkelere sunmak için yerimizi aldığımız BSDA 2024’ün bizim açımızdan verimli bir fuar olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Roketsan, BSDA 2024’teki standında; SİHA mühimmat grubundan MAM-C, MAM-L, MAM-T’yi, tanksavar grubundan Kısa Menzilli Tanksavar Silâhı KARAOK, Orta Menzilli Tanksavar Silâhı OMTAS, Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Silâhı L-UMTAS’ı, hava savunma füzelerinden SUNGUR Manpad Hava Savunma Füze Sistemini, SİPER Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemini, SİHA’lardan kullanılabilen ve gemisavar özelliği olan ÇAKIR Seyir Füzesini, karadan karaya füze sistemlerinden ise TRLG-122 ve TRLG-230 Balistik Füzelerini beğeniye sunuyor.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın