“Kuru yük”te güçlü bir marka

MDN İstanbul

Ro-Ro taşımacılığında önemli bir marka olan Ulusoy Denizyolları, kuru yük taşımacılığına da iddialı girdi. Ulusoy Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Erol Soylu’dan aldığımız bilgiye göre, bu karar doğrultusunda 23 Ocak 2008’de birinci sınıf bir Çin tersanesinden teslim alınan ve 22 milyon dolara mal olan 22 000 dwt’luk yeni inşa dökme kuru yük gemisi “M.V. Ulusoy 8”, ilk yükünü İskenderun Limanı’na getirmek üzere yola çıktı. Firmanın ikinci kuru yük gemisi 11 500 dwt’luk “M.V. New Century” ise Çin’de suya indi.
Ulusoy Denizyolları’nın ortaklık yapısını “çabuk karar verebilen bir yapımız var, tüm ortaklar son derece uyumlu hareket ediyor” diye özetleyen Erol Soylu, “ilk etapta spot piyasadan, erken teslim aldığımız iki yeni gemiyle yüksek navlunlardan azami ölçüde istifade etmek istiyoruz. Ama asıl hedefimiz, Türk bayraklı ve Türk personeline sahip 57 000 dwt’luk gemileri işletmek. Şu günlerde 57 000 dwt’luk 4 adet kuru yük gemilerinin siparişini müzakere ediyoruz. Kısacası bizim işimiz deniz, hedefimiz uluslararası sularda Türk bayrağını dalgalandır-   mak.” dedi.

Ulusoy Denizcilik kuru yük filosu oluşturuyor. Hedefleri uluslararası sularda Türk bayrağını dalgalandırmak

Karadeniz’de ve özellikle Rusya ile gelişen ticaret trafiği nedeniyle 1995 yılında Samsun – Novorossiysk hattında Ro – Ro taşımacılığına başlayan Ulusoy Denizcilik, işlerinin Ro – Ro tarafında da yeni atılımlar yapıyor. Yine Erol Soylu’dan aldığımız bilgiye göre, firma, 2008’de UN Ro- Ro’dan satın alacakları 135 araba taşıma kapasiteli gemiyi Çeşme hattında çalıştıracak ve haziran ayından itibaren bu hat 4 gemiyle, haftanın 4 günü (Çarşamba, Cuma, Cumartesi, Pazar) Ege bölgesinin ihracatını yurtdışına ulaştıracak.
Çeşme’deki liman inşaatının devam ettiğini de belirten Soylu, filomuzu genişletip Çeşme’yi hem kuru yük hem de yolcu gemileri için hizmet verecek bir hale getireceğiz. Limanın şehre bakan tarafında yolcu gemileri yanaşacak. Şehre bakmayan diğer rıhtım ise Ro – Ro gemilerine ve tır kamyonlarına servis sağlayacak.” dedi.
Ulusoy Denizyolları’nın Karadeniz’deki yatırımlarına da değinen Erol Soylu, “gemi yatırımından ziyade Karadeniz’de liman yatırımı yapıyoruz. Ukrayna’da mevcut bir limanın bize uygun hale gelecek şekilde rehabilite edilmesi söz konusu. Hem gemilerimiz yanaşabilecek hem de 300 arabanın park edebileceği bir park alanıyla gümrük bölümünden oluşacak bir bir Ro –Ro kompleksine sahip olacağız.” dedi.

Bunu Paylaşın