Küresel ticarette emisyon raporlama dönemi

MDN İstanbul

Dünyanın en büyük enerji, tarım, madencilik ve emtia ticaret şirketlerinden oluşan bir grup, denizcilik endüstrisinin dekarbonizasyon hedeflerine ulaşması adına nakliye faaliyetlerinde karbon emisyonlarını raporlayacaklarının taahhütünü verdi.

Sea Cargo Charter ismiyle oluşturulan grupta, şirketler, denizcilik faaliyetlerinin benimsenen iklim hedefleriyle uyumlu olup olmadığını nicel olarak değerlendirecek ve açıklayacak. Bu noktada çalıştıkları nakliye firmalarından yıllık sera gazı salınımını raporlamaları istenecek.

Sea Cargo Charter, IMO’nun 2050 yılına kadar sera gazı salınımlarının yüzde 50 oranında azaltılmasına yönelik hedefiyle tamamen uyumlu.

Grubun kurucu şirketleri, Anglo American, ADM, Bunge, Cargill Ocean Transportation, COFCO International, Dow, Equinor, Gunvor Group, Klaveness Combination Carriers, Louis Dreyfus Company, Norden, Occidental, Shell, Torvald Klaveness ve Trafigura’dan oluşuyor.

Büyük sanayi kuruluşları, dünya ticaret akışının yaklaşık yüzde 80’ini yürüten ve sera gazı salınımının yaklaşık yüzde 3’ünden sorumlu olan denizcilik endüstrisinin önemli kullanıcıları arasında yer alıyor.

Dünya çapında kullanılan ham petrol, kömür, demir cevheri, tahıl ve diğer dökme emtiaların nakliyesi, küresel deniz ticaretinin yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın