KONGSBERG füze üretim kapasitesini artırmak için yatırım yapıyor

MDN Editör

Norveç makamlarının ve AB’nin ASAP programının mali desteği Kongsberg Defence & Aerospace’in (KONGSBERG) füze üretim kapasitesini artırmak için 60.4 milyon dolardan fazla yatırım yapmasına katkıda bulunuyor

KONGSBERG yayımladığı basın açıklamasında takip eden ifadelere yer verdi:

Avrupa’daki güvenlik politikası durumu, mühimmat ve füzelerin mevcudiyetini ve tedarikini sağlama ihtiyacını arttırmıştır. Geçen yıl Avrupa Komisyonu, endüstrinin mühimmat ve füze üretim kapasitesini artırma kabiliyetini desteklemek için ASAP programını (MühimmatÜretimini Destekleme Yasası) başlattı.

Son yıllarda KONGSBERG üretim kapasitesini arttırmak için Kongsberg şehrinde bu yaz açılacak olan yeni bir füze fabrikası yatırımı gibi çeşitli önlemler almıştır. Şimdi AB ve Norveç’in desteğiyle kapasite daha da artıyor.

KONGSBERG’in yatırımı, yeni füze fabrikasının kapasitesini artıracak ekipman ve makinelerin yanı sıra sensör bileşenlerinin üretim kapasitesini artıracak yeni bir tesisi de içeriyor. Buna ek olarak, gelecekteki tedarikleri sağlamak için tedarik zincirine de yatırım yapılacak.

KONGSBERG, Norveç makamlarının 200 milyon NOK ve AB’nin 10 milyon EURO katkısıyla toplam 640 milyon NOK yatırım yapmayı planlıyor

Naval News

Bunu Paylaşın