Cenk Cumhur Kıykım, Deniz Araçları Daire Başkanı oldu

MDN İstanbul

Savunma Sanayii Başkanlığı Deniz Araçları Daire Başkanı Cenk Cumhur Kıykım oldu. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun olan Kıykım, yüksek lisans programına devam ettiği dönemde; aynı bölümde Enerji Ana Bilim Dalı’nda bir yıl süre ile Araştırma Görevlisi olarak çalıştı ve Ocak 2001 tarihinde o dönemki adıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda göreve başladı. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Bölümü’nde devam ettiği yüksek lisans programını 2002 yılında tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi unvanını aldı.

Savunma Sanayi kariyerine Ar-Ge Daire Başkanlığı’nda başlayan Cenk Cumhur Kıykım, 2008 yılında Deniz Araçları Daire Başkanlığı bünyesine katılarak korvet, fırkateyn ve denizaltı projelerinin yürütüldüğü Harp Gemisi Projeleri Grubu’nda savunma sanayi uzmanı olarak görev yapmaya başladı. Ocak 2010 tarihinde Harp Gemisi Projeleri Müdürü olarak atandı. Görev süresi içerisinde, İtalya’nın Roma şehrinde bulunan NATO Savunma Koleji’nde 5 buçuk ay süren Kıdemliler Kursu’na katıldı. Daha sonra 2016 yılında yine Deniz Araçları Daire Başkanlığı bünyesinde Destek Gemisi Projeleri Müdürü olarak atandı. 2017 yılında tekrar Harp Gemisi Projeleri Müdürü olarak atanarak görevine devam eden Cenk Cumhur Kıykım, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Deniz Araçları Daire Başkanlığına Eylül 2021 tarihi itibarıyla atandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

dddddddddddddddddddddddddd

Bunu Paylaşın