Kılavuz Kaptanlar Haftası başladı

MDN İstanbul

Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası etkinlikleri törenlerle başladı.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği önderliğinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)’nün Beylerbeyi yerleşkesinde düzenlenen düzenlenen törene Türkiye’deki tüm kılavuzluk teşkilatları da destek verdi. Meslek şehitleri için saygı duruşu yapılan ve İstiklal Marşı okunan törende ayrıca denize çelenk de bırakıldı.

Tören, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TKKD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Dündar, Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit, Deniz Emniyet Derneği Başkanı Cahit İstikbal, SANMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün, UZMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Altuğ, Anadolu Kılavuzluk A. Ş. Genel Müdürü Tayfun Kızılay ve KEGM Genel Müdürlük çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ise “Seyir emniyetinin vazgeçilmez unsuru olan, deniz ticaretinin devamlılığı için Türk Boğazları ve Türk Limanlarında büyük fedakarlıklarla 7/24 görev yapan kılavuz kaptanlarımızın “Kılavuz Kaptanlar Haftası” kutlu olsun,” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın