Katarlılar Antalya Limanı’nı aldı

MDN İstanbul

Global Yatırım Holding’in liman iştiraki Global Ports Holding (GPH), 140 milyon dolar karşılığında Katarlı QTerminals WLL ile Port Akdeniz’in işletme hakkını devretmek için anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Londra Borsası’na yapılan açıklamada anlaşmanın değerinin 140 milyon dolar olduğu belirtildi. Şirketin satıştan kazanacağı ücret kapanış işleminden sonra ortaya çıkacak olan net borcun düşülmesi, ortaya çıkacak maliyetlerin karşılanması ve vergilerin düşürülmesinden sonra belli olacak.

Anlaşma ile ilgili açıklama yapan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, ‘‘Port Akdeniz, 2006 yılından beri şirketimizin ayrılmaz bir parçası ve grubumuzun gelişiminde büyük rol oynadı. Bununla birlikte GPH, kruvaziyer limanı pazarına odaklanmaya devam ederken Port Akdeniz’in de ticari liman pazarına geçmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum. Küresel bir ticari liman operatörü olarak QTerminals’in Port Akdeniz için ideal bir yuva olacağını ve tüm yerel paydaşların önümüzdeki yıllarda limanın şirket tarafından yapılan yönetiminden faydalanacağına inanıyorum,’’ ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın