Kaş-Kekova’da deniz çayırı ekimi yapıldı

MDN MEDIA

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanı’nda deniz çayırı ekimi yaptı

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, İSTE yüksek lisans öğrencisi Özgür Dara’nın yüksek lisans tezi araştırma projesi kapsamında, Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanı’nda deniz çayırı ekimi yapıldığını söyledi.

Deniz çayırları birçok bölgede yok oluyor

Deniz ekosistemine çeşitli alanlarda fayda sağlayan deniz çayırlarının, birçok bölgede yok olduğunu hatırlatan Turan ekimin, Doğa ve Bilim Derneği tarafından desteklenen Deniz Çayılarının Korunması, Rehabilitasyonu ve Restorasyonu projesi kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.

İlginizi çekebilir:

Göcek Körfezi’ne deniz çayırı ekimi yapıldı

Bitkilerin gelişimi takip altında

Proje amaçlarının, deniz çayırlarının yeniden hayata kazandırılarak, çoğalmasını sağlamak olduğunu dile getiren Turan, bitkilerin gelişimini takip ettiklerini ekledi.

Turan, konuyla ilgili şunları söyledi:

Birçok canlı için eskisi gibi bir yaşam, üreme alanı oluşturmayı planlamaktayız

Deniz çayırlarının önümüzdeki günlerde bölgeye yayılmalarını göreceğimizi umut ediyoruz. Deniz çayırları, Akdeniz’de ve Ege’de yaygın olarak bulunmakta ama birçok çevresel faktörlerden kaynaklı giderek azalmakta ve yaşam alanlarını yitirmektedir. Deniz çayırlarını tekrar hayata kazandırmayı, varlıklarını sürdürmesini sağlamayı ve birçok canlı için eskisi gibi bir yaşam, üreme alanı oluşturmayı planlamaktayız.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın