KARMOL ilk FRSU’sunu teslim etti

MDN İstanbul

Karadeniz Holding ile Japon Mitsui OSK ortaklığıyla kurulan KARMOL, ilk Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi Birimi (FSRU) KARMOL LNGT AFRICA’yı Singapur’daki Sembcorp Marine’e teslim etti.Gemi, önümüzdeki haftalarda Senegal’e konuşlandırılmadan önce Singapur açıklarında deniz denemelerine başlayacak.

KARMOL LNGT AFRICA, KARMOL’un yüzer Powership’i Karadeniz Powership Ayşegül Sultan’ı kullanarak Batı Afrika ülkesine ilk kez LNG enerjili elektrik sunmasını sağlayacak.

Karpowership, Ağustos 2019’dan bu yana Senegal’de ülke arzının yaklaşık yüzde 15’ini karışlayan 235 MW kapasiteli bir Powership işletiyor. KARMOL tarafından işletilen ilk FSRU da yakında Batı Afrika ülkesine gidecek ve haziran ayı sonlarına doğru Powership için LNG ile tedarikine başlayacak.

İlginizi çekebilir:  ‘Libya’ya elektrik vermeye hazırız’

KARMOL yeni hizmeti Powerships ve FSRU’ların kombinasyonu sayesinde Power’a ihtiyacı olan LNG’yi, yerli gaz arzı olmayan ülkelere de getirebilecek. Şirket, tüm Powerships filosunu sürdürülebilir, uygun fiyatlı ve çevreye duyarlı bir yakıt olan LNG’ye geçirmeyi planlıyor.

Şirketin benzer birleştirme girişimi kapsamında, Mozambik’te konuşlandırılması planlanan başka bir FSRU da yapım aşamasında.

FRSU projesi hakkında açıklamalarda bulunan KARMOL Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Koçak, “Bu, Batı Afrika ve daha geniş kıta için büyük bir an, KARMOL için heyecan verici bir dönem. Dünya genelinde ve özellikle Afrika’da LNG’yi güç kaynağı olarak kullanmak adına cesur ve hırslıyız. FSRU’ların kullanımı, ülkelerin yerli gaz üretimi veya altyapısı olmadığı durumlarda bile milyonlarca insan için temiz ve uygun fiyatlı elektriğin avantajlarından yararlanabileceğimiz anlamına geliyor. Geminin deniz denemelerini tamamlayıp Senegal yolculuğuna başlamasını dört gözle bekliyorum. FSRU’ların ve Powerships’in kullanımı, daha birçok ülkeye verimli, daha temiz yakıtlarla çalışan istikrarlı elektrik olasılığını açan çığır açan bir çözüm,” ifadelerini kullandı.

Senegal FSRU ve proje kapsamındaki her bir gemi 125,000 metreküp kapasiteye sahip. İnşaat ve dönüştürme işlemleri Singapur merkezli Sembcorp Marine’de gerçekleştirildi.

FSRU’nun gaz denemelerinin tamamlanmasının ardından nisan ayı başında Singapur’dan ayrılması, mayıs ayı ortasında Senegal’e varması ve Haziran ayında da operasyonların başlaması bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın