Kadına yönelik şiddete tepki için rekor kırdı

MDN Editör

Sporcu İrem Sönmez, Maltepe Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte denizde 24 saat aralıksız kulaç atarak bir rekora imza attı.

21 Eylül’de saat 17.00’da suya giren Sönmez, 44 kilometre boyunca sadece yemek yemek için durdu. Yüzerken sol koluna kramp giren Sönmez, son 10 saati tek kolla sırt üstü yüzerek geçirdi. 22 Eylül saat 17.00’da karaya çıkan Sönmez, Türk Bayrağı ve alkışlarla karaya çıktı ve sağlık kontrolünden geçti.

Sönmez karaya çıktıktan sonra yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

“Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla ilgili bir şey yapmak istedim”

39 yaşındayım. 9 yıldır sporla ilgileniyorum. Yüzme çok yeni bir branş benim için ama çok gönülden yaptığım bir branş. Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla ilgili bir şey yapmak istedim. O aralar Şahika Ercümen dalıyordu. Kendi grubumdaki arkadaşlar Manş’ı geçiyorlar. Boğazları geçiyorlardı. Dedim ki kadın sporcu olarak 100’üncü yılda benim de bir şey yapmam lazım. Dedim ki “ben ne yapabiliyorum?” 24 saat birçok şeyi yaptım şimdiye kadar. Yüzebilirim de, yüzmeyi de seviyorum. Sonra Vaner Beyler ile Maltepe Belediyesi’yle yolumuz kesişti. Onlar da projeyi biraz daha taçlandıralım. Kadına şiddete karşı bunu yapalım dediler. Ben de içinde bulunmaktan gurur duyarım tabii ki dedim.

“Mental olarak çok güçlü olduğuma inandığım için bu projeyi yaptım”

Sporcu, sözlerine şu şekilde devam etti:

Ben akşama doğru başladım. Hava karardı. Herkes gitti. Belli bir saatten sonra birkaç insan kaldı. Yalnızsınız tabii. Konuşmuyorsunuz. Sadece teknedeki arkadaşlarla konuşuyorsunuz. Sağ olsunlar. Onlar da gerçekten çok yardımcı oldular. Her 45 dakikada bir beni beslediler. Zor bir süreç orası. Hem sessiz bir ortam, hem karanlık, hem yalnızsınız. 24 saat mental olarak çok güçlü olduğuma inandığım için bu projeyi yaptım.

DHA

Bunu Paylaşın