Japon enerji şirketleri Yüzer Açık Deniz Rüzgâr Birliği’ni kurdu

MDN Editör

On iki büyük Japon enerji firması, yüzer açık deniz rüzgâr enerjisi için bir dernek kurmak üzere bir araya geldi. Floating Offshore Wind Technology Research Association (FLOWRA) adlı dernek, geçtiğimiz cuma günü Tokyo’da yapılan bir genel kurul toplantısının ardından resmen faaliyetlerine başladı


Ortaklığın üyeleri arasında Kansai Electric Power, Kyuden Mirai Energy, Cosmo Eco Power, TEPCO, Marubeni, Chubu Electric, Mitsubishi Offshore Wind Corporation, Tokyo Gas, Tohoku, Hokuriku Electric ve Eurus Energy yer alıyor.


Japonya 2030 yılına kadar 10 GW, 2040 yılına kadar ise 30-45 GW açık deniz rüzgâr kapasitesi kurmayı hedeflerken, yüzer açık deniz rüzgârının bu hedefin kritik bir bileşeni olacağı belirtiliyor. Kıta sahanlığının yapısı nedeniyle Japonya, sabit dipli tesislerden ziyade yüzer tesisler için daha fazla potansiyele sahip. Bu durum, yüzer açık deniz platformlarının kurulumuna yönelik erken maliyetleri azaltmak için gereken ileri teknolojiye yatırım yapılması gerektiği anlamına geliyor.


FLOWRA, Japonya’da yüzer açık deniz rüzgârının ticarileştirilmesini hızlandırmak için teknolojik gelişmeler üzerinde çalışacak. Ayrıca dernek, özellikle yüzer açık deniz rüzgâr teknolojik sistemlerinin standardizasyonu gibi konularda denizaşırı kuruluşlarla ortak araştırma projelerinde işbirliğini hedefliyor.

Maritime Executive

Bunu Paylaşın