İngiltere Merkez Bankası da faiz artırdı

MDN İstanbul


İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini beşinci kez artırdı ve son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 1,25’e çıkaran BoE, kararı 3’e karşı 6 oyla aldı.
İngiltere Merkez Bankası 

BoE yaptığı açıklamada, faiz artırımının güçlü fiyat baskıları, iş gücü piyasasındaki sıkılık ve baskıların daha ısrarcı hale gelmesi riski nedeniyle yapıldığını belirtirken gerekli olması halinde enflasyonu kontrol altına almak için “güçlü şekilde” hareket etmeye hazır olduğu mesajını verdi.

Merkez Bankası, “Özellikle enflasyon baskılarının daha ısrarcı olduğuna dair işaretler almamız durumunda, güçlü şekilde harekete geçeceğiz. Faiz artırımlarının büyüklüğü, hızı ve zamanlaması bankanın ekonomiye ve enflasyon baskılarına ilişkin görünümünü yansıtacak” açıklamasını yaptı.

‘Enflayon ekimde yüzde 11’in üzerine çıkabilir’
Gelecek birkaç ay enflasyonun yüzde 9 seviyesinin üzerinde kalacağını tahmin eden BoE, ekim ayında enflasyonun yüzde 11’in hafif şekilde üzerine çıkmasının beklendiğini de vurguladı.

BoE ayrıca, İngiltere ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 0,3 daralacağını da tahmin etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın