Merkez bankaları Fed’in izinde

MDN İstanbul

Brezilya Merkez Bankası faiz artırdı
Brezilya Merkez Bankası, Fed’in 75 baz puan faiz artışının ardından politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 13,25 seviyesine çekti. Banka ağustos toplantısında da faiz artışlarına devam edeceği mesajını verdi. Merkez bankaları Fed’in izinde

Son yapılan faiz artışıyla birlikte merkez bankası Mart 2021’den bu yana 11,25 puanlık faiz artışı gerçekleştirmiş oldu. Brezilya’da gıda ve enerji fiyatları nedeniyle eylül ayından bu yana enflasyon yüzde 10’un üzerinde seyrediyordu. merkez bankaları

Hong Kong da Fed’in ardından faiz artırdı
Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi de Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından, ABD dolarına bağlı döviz kuru rejimi nedeniyle aynı oranda artışa gitti.

Hong Kong Para Otoritesi, gösterge faiz oranını 75 baz puan artışla yüzde 2’ye çıkardı.

İsviçre 15 yıl sonra faiz artırdı
İsviçre Merkez Bankası da Fed’in faizleri 75 baz puan artırmasından sonra sürpriz bir kararla 50 baz puanlık faiz artışı kararı aldı.

Banka politika faizini 50 baz puan artırarak eksi yüzde 0,25’e çıkardı ve 2007 yılından beri ilk faiz artış kararı aldı.

SNB açıklamasında, daha fazla sıkılaştırma adımı gerekebileceğini belirti ve “Enflasyonu istikrara kavuşturmak için öngörülebilir gelecekte SNB politika faizinde, daha fazla artışın gerekli olacağı göz ardı edilemez” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

  

Bunu Paylaşın