IMO’dan Yemen’e destek açıklaması

MDN Editör

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Rubymar adlı geminin Kızıldeniz’de batmasının ardından Yemen Hükûmeti’ne yardım sağlamak üzere ortaklarıyla çalışmalara başladı

IMO’nun Gemi Sistemleri ve Ekipmanları Alt Komitesi’nin (SSE 10) 5 Mart 2024 tarihinde Londra’daki IMO Genel Merkezi’nde düzenlenen onuncu oturumunun açılışında konuşan Genel Sekreter Arsenio Dominguez şunları söyledi:

“Kızıldeniz’deki durumu göz önünde bulundurarak Galaxy Leader ve mürettebatının derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmak istiyorum.Bu krizin ilk etkisi, denizciler üzerinde olacaktır. Tüm denizcileri korumak bu Örgütün ve üye devletlerin sorumluluğudur. Ticari gemilerin seyir hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi gerektiğine olan kesin inancımı yineliyorum. Durumun daha da tırmanmasını önlemek amacıyla yapılan ihtiyat ve itidal çağrılarına katılıyorum. Rubymar gemisinin kısa bir süre önce batması çevre ve deniz güvenliği açısından ilave bir risk teşkil etmektedir. Gerekli yardımı sağlamak üzere Yemen Hükümeti ve diğer BM kuruluşları ile temas halindeyiz. IMO, denizcilerin güvenliğinin arttırılmasına ve tüm devletlerin gemilerinin Kızıldeniz’den geçişine katkıda bulunmaya devam edecek ve üye devletler ile sektördeki ortaklarıyla işbirliği içinde durumu yakından izleyecektir.”

Bunu Paylaşın